یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

قصر بلورین / جوزف پاکستون

چهارشنبه, ۱۹ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۴۸ ب.ظ

ساختمان قصر بلورین جوزف پاکستون، در هایدپارک لندن، ساختمانی جریان‌ساز و متفاوت در دوران مدرن است که به نوعی شروعی بر نهضت مدرن در معماری سال‌های ۱۸۵۱ محسوب می‌شود. پاکستون گل‌خانه ساز! در طراحی این ساختمان که غرفه‌ای در اکسپوی آن‌ سال بود با ابداع سیستم سازه‌ای گل‌خانه‌ای در کاربردی معمارانه و عظیم و با ساختاری تمام مدولار و صنعتی متشکل از قریب به ۱۸ هزار قطعه شیشه‌، ذهن خیلی‌ها را نسبت به معماری تغییر داد و جرقه‌های متعدد نوآوری صنعتی و فضایی را در معماری مدرن ایجاد کرد. قصر بلورین فاصله میان فضای داخل و خارج و کاربری‌های خارجی و داخلی را درنوردیده بود و یک فضای بزرگ شهری را در قالب یک فضای یک‌پارچه معماری ارائه داده بود.

به بهانه یاد و اشاره‌ای که در جلسه ۱۹ تیرماه حلقه هنر در حاشیه حلقه تحلیل طرح غرفه ایران در اکسپوی ۲۰۱۵ میلان اثر مجید ادب از این غرفه عظیم شیشه‌ای شد، بد ندیدم این مجموعه سند کم‌تر دیده شده از قصر بلورین را این‌جا منتشر کنم.

AD Classics: The Crystal Palace / Joseph Paxton The Crystal Palace, 1851. © wikiarquitectura.com

 [منبع]

نظرات (۵)

این ساختمان یکی از ایده های شاهزاده آلبرت آلمانی همسر ملکه ویکتوریا بود که انتقادهای خیلی زیادی بهش وارد شده بود وبقیه ساخته شدن چنین ساختمانی روغیر ممکن میدونستند،ولی شاهزاده آلبرت بعد از اینکه با جوزف معمار مشورت کرد تصمیم گرفت که این قصر بلورین رو بسازه..علی رغم مخالفت های بقیه؛ملکه ویکتوریا کاملا از نظر همسرش حمایت میکرد..

سلام این خیلی جالبه
  • داود نوروزی
  • الان هم هست؟
    یانون‌دیزاین:
    خیر، قصر بلورین همان‌سال‌ها در آتش‌سوزی ناگهانی و مشکوکی به طور  کامل سوخت و تنها اسنادی اندک به صورت تصویری یا نقشه‌های اندک معماری از آن به جا مانده است
  • علیرضا زند
  • این بحث رو در کلاس معماری جهان خانم  قاسمی داشتیم ( به حق ایشون در این ضمینه انسان با معلوماتی هستند )
    ایشون می گفتند در اون سالها به این اثر انتقادهای کوبنده ای می شده که باید این کار برچیده بشه و آتش گرفتن اون رو مشکوک می دونستند و شاهد مثال دیگر رو برج ایفل برشمردند که تا مرز نابودی پیش رفته.
    در ادامه بحث می گفتند اینچنین بود که در معماری صدمه ای پدید اومد که همان جدا شدن سازه (که در گرویه ی پیشرفت علم وصنعت بود)  از معماری بود صدمه ای که آثارش تا امروز نمود داره.
  • علیرضا زند
  • گویا  درگیری بین هنرمندان و صنعتگران در اون سالها یکی از دلایل سوختن مشکوک کریستال پالاس بوده هنرمندانی که برنمی تابیدن ورود پیدا کردن صنعت در هنر ،معماری رو و برای خودشون شانی قایل بودند، که هر کسی نمی تونست به اون دست درازی کنه، از این رو ایراد می گرفتند به چنین ابداعاتی ( تفکری که فروپاشی اون دیری نپایید )  یکی از بازمانده گان معماری اون سالها برج ایفل هست. 
    یانون‌دیزاین:
    جدی؟ :) جالب بود. بهش فکر نکرده بودم و جایی هم ندیدم این رو
    از کدام منبع می گین این رو؟

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی