یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

نقاشی‌های اکتشافی / صائب کفایتی

سه شنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۲۷ ب.ظ

طبیعت در درون خودش شکل‌های عجیب و ایده‌های نو به نویی ایجاد می‌کند. هنرمند گاهی کشف این ایده‌ها و تصویرها و شکل‌ها را وظیفه خود می‌بیند. حتی هنرمندان بزرگی نظیر میکل آنجلو نیز خود را تنها آشکار کننده همین ایده‌ها و تصویرهای درون طبیعت می‌دانستند؛ هرچند خیلی تیزبینی لازم بود تا آن‌چه میکل‌آنژ در دل سنگ خام می‌دید را کسی ببیند و آشکارش کند. صائب کفایتی هنرمند معمار و نقاش جوان تجربه‌ای از همین گونه کشفیات خود را برای یانون‌دیزاین فرستاده است. خودش در این بار می‌گوید: 

تا به حال شده است که نگاهی به موزاییک یا یک سنگ بیاندازید و چهره ای یا شکلی درون‌ش ببینید؟ دوست داشته‌اید شکلی که در ذهن‌تان هست را کامل کنید؟ نمی‌دانم اسم‌ش را هنری جدید بگذارم یا نه اما این هنر کمی متفاوت است. شما جست‌وجو می‌کنید و تصویری که طبیعت ایجاد کرده را تکمیل می‌کنید، شاید بتوان گفت این جا ایده را طبیعت به شما می‌دهد و شما آن‌را تکمیل می‌کنید. از آن جایی که نخستین بار این هنر را در دست‌شویی اجرا کردیم اسم آن را wc art گذاشتیم!

نظرات (۲)

:) متشکرم

در مورد بخش دوم صحبت تون کاملا موافقم. حرف بنده هم در مورد تفاوت نگاه هنرمندان بود،منظورم این نبود که هردو یکسان نگاه میکنند :)

هنرمندان اسلامی که نوع نگاه شان برای ما مشخص است و قائل به تفاوت اساسی دیدگاه آنها با هنرمندان غربی هستیم ؛
اما تا به حال ندیده بودم افرادی مثل میکل آنژ (آنجلو) چنین نظری در مورد فعالیت هنری خودشان داشته باشند.
ممنونم
سلام
تو متن نوشته شده که :
(حتی هنرمندان بزرگی نظیر میکل آنجلو نیز خود را تنها آشکار کننده همین ایده‌ها و تصویرهای درون طبیعت می‌دانستند)

چه جالب ،نمیدونستم.

هنرمندان گذشته ی ما هم خودشون رو واسطه فیض می دونسته اند.نه خالق و آفرینشگر اثر...

یه سوال :
بالاخره میکل آنژ یا میکل آنجلو ؟
یانون‌دیزاین:
:) دو تلفظ مرسوم از یک اسمه. هر دو در تواریخ هنر کاربرد داره و البته کامل‌تر آنجلوست.

البته به نظرم باید بین مفهوم واسطه فیضی هنر اسلامی و چیزی که میکل آنژ می گه تفاوت‌هایی اساسی قائل شد.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی