تقریبا اگر طراح باشید، چه یک طراح گرافیک یا تجسمی، چه طراحی صنعتی و چه طراح معماری، با مفهوم شارت بودن، تنگی زمان، طراحی دقیقه نودی و در واقع عدم برنامهریزی درست در پروژههای طراحی حتما آشنا هستید و در بهترین حالت -اگر هنوز هم گریبانگیر شما نباشد- روزگاری گرفتار این مصائب بودید! چرا ما در پروژههای طراحیمان اینقدر دقیقه نودی هستیم؟ آیا واقعا طراحی فرآیندی پیچیده و غیرقابل برنامهریزی است این قدر که باید بپذیریم همیشه در دقایق آخر به زور خط قرمزهای زمانی به نتیجه برسد؟ یا دانستن و تجربهی نکاتی کلیدی برنامهریزی طراحی را هموار میکند؟ انجمن علمی طراحی صنعتی دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز کارگاهی جالب با موضوع پروژهی دقیقه نودی، با مدیریت طراح صنعتی مصطفی آروند (برگزیده مسابقه طراحی قلک خیریه هنر) و با رویکرد تجربهی طراحی یک پروژه کامل در کارگاهی دو روزه برگزار میکند که در تاریخهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میشود.
گروه طراحی صنعتی دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میکند:
کارگاه آموزشی پروژه دقیقه ۹۰ با اهداف :
ـ تمرین یک پروژه حرفه ای در قالب گروه
ـ درک چگونگی به کارگیری راهحلهای موجود در پاسخ به پروژههای کارفرمامحور
ـ دستیابی به نتایج آموختههای دانشگاهی و چگونهگی ارائه آنها
ـ یادگیری تطابق زمانی با فرآیند پروژه و چارت زمانی پروژه
کارگاه آموزشی "پروژه دقیقه ۹۰" بر اساس نیاز موجود در محیط های علمی و حرفهای طرحریزی شده است. علیرغم تمام برنامهریزیهای موجود همواره شاهد آن هستیم در چنین محیطهایی ارائه پروژه در زمانهای پایانی همراه با تنش و استرسهایی خواهد بود و با وجود تلاشهای همیشهگی، ارائه طرح به دلایل مختلف به نحو مطلوبی نخواهد بود.
دقیقه ۹۰ بر آن است تا با آگاهی از این موضوع به ارائه بهتر طرح پیشنهادی، با درنظرگرفتن زمان و محدودیتهای موجود بپردازد و با تمرین یک پروژه با درخواستهای کارفرما شرایطی حرفهای را شبیهسازی کند.
رویکرد دیگر این کارگاه بهرهمندسازی شرکتکنندگان از خصوصیات حرفهای آنها در محیط کاری و تیمی بوده تا از این طریق مجال آفرینش و خلق آثاری نوین فراهم آید.