یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

تبلیغات
آخرین نظرات

Static House / TWS & Partners

پنجشنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۸۹، ۱۲:۰۰ ق.ظ
نوع جدیدی از آمیختگی میان فضای سبز و اصطلاحا حیاط با فضاهای داخلی رو پیاده کرده!
دیتیل های منظرسازی و کف سازی فضاهای داخل و خارج ش هم قابل توجهه!

© Fernando Gomulya
Architects: TWS & Partners
Location: , Indonesia
Principal in charge: Tonny W Suriadjaja
Project team: Budi Setiawan, Grace Dian, Arianto, Marcello
Client: Private
Structural engineers: Purwa
Lighting and Interior design: TWS & Partners
Landscape design: TWS & Partners
Main contractor: Tan Sie Siong
Project area: 700 sqm
Project year: 2007 – 2010
Photographs:  Fernando Gomulya

© Fernando Gomulya

Context and location

The site is 600 square meter land area which located in medium dense, semi detached, without any physical and building typology from one and another.
The client came to us with a particular vision of garden house, which can maximize a correlation to outdoor space from within. From client's brief of room program, come to quite huge area of 800 square meter, which should be located within limited site.

© Fernando Gomulya

© Fernando Gomulya
Architectural concept
In respond to limited site, compare to huge program. we try to elaborate and combine two courtyard spaces, which arranged vertically and super impose each other.
First courtyard was put on raised ground floor, which can be act also as a transition and buffer area from public space in front and rear, semi public, living room. Second courtyard located on the second floor, which will be act as intermediate outdoor space from master bedroom and surrounding neighborhood.

layout plan second floor

sections 01
Consequently, the above layer of courtyard should be able to be penetrated by sunlight and natural air to give life to courtyard below.
We decide to apply shallow reflecting pond within above courtyard and using glass as a base of it, to allow daylight penetrate the courtyard and room below.
The shadow of moving water during daytime from reflecting pond, give a sense of nature inside the foyer room below. We also craft few voids / holes within second layer courtyard to give an access to daylight and air to room below.

© Fernando Gomulya
Swimming pool was located on the first courtyard, ground floor, according to the requirement zoning, and in the same time, act a daylight reflector to this outdoor space. The material used in this building has a light and bright, earthy color scheme to achieve a sense of natural, contemplative and serene living environment.

© Fernando Gomulya
Interior concept
Using a modern, simple and minimalistic style of furniture, we try to create a warm palette, combining with some ethnical and classic piece of decorative furniture and artwork.
The marble floor in the public living and dining room act as a background for white leather sofa, combine with ligne rosset standing lamp, and modern glass stainless steel coffee table.

© Fernando Gomulya
The custom made, main entrance, wooden door was made by Kayun (wooden artist from Bali), designed with specific floral pattern, to reflect the courtyard inside.
The dining table also made from one piece natural finished wooden slab, juxtapose with antique, decorative antique chinese cabinet set in front of the khaki, wall paper finish, background.
Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya Static House / TWS & Partners © Fernando Gomulya layout plan first floor layout plan first floor layout plan second floor layout plan second floor layout plan roof floor layout plan roof floor sections 01 sections 01 sections 02 sections 02

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی