یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

تبلیغات
آخرین نظرات

studio 400: white book installation

جمعه, ۲۵ فروردين ۱۳۹۱، ۱۱:۲۶ ب.ظ

خیلی به فرم‌پردازی این کار، کار ندارم، ممکنه برخی خوش‌شون بیاد و برخی هم نه، اما چیزی که مهمه اینه که چنین فرم و ساختاری رو از تافتن و بافتن همین کیسه های پلاستیکی نایلونی خودمون ایجاد کرده! مثل همین هایی که روزی چند ده تاشون رو می ندازیم تو سطل آشغال!

یک تیم بیست نفره دانشجویی دست به دست هم دادند و این فضا رو در  دانشگاه ایالتی پلی تکنیک کالیفرنیا اجرا کردند.


'white' by studio 400, 2012
designboom has received images from studio 400's 'white' installation. a team of twenty students from a fifth-year architectural design studio at california polytechnic state university, san luis obispo (cal poly), developed the large-scale, interactive sculpture to showcase each student's research book. the piece integrates both the introduction of the students' investigative publications and their collective installation by creating a previously unseen environment. 'white' is an actualized representation of the relationship between environment, user, material and space. the 4,500 square foot space has been transformed by a climbable sculpture constructed from 80,000 square feet of plastic sheeting arranged in cylindrical and tapered weaves. the material was first sliced, then loomed, woven, stapled, taped and tied by the collective in order to create a supportive surface in which gallery goers could rest and examine their architectural studies.
the studio 400 team is comprised of members: annie bui, ben hait-campbell, ian carney, hanya chen, dion dekker, christina hackett, nathan kiatkulpiboone, mariko kobayashi, emily kirwan, mike loree, ross majewski, isshin morimoto, ryan nevius, nick pappas, alma padilla-iriarte, farnoosh rafaie, pablo sandoval, shanna sullivan, joe varholick, cory walker

the rolling white installation has been constructed in such a way that it may accommodate the weight of many gallery goers
the twenty students aspired to create a sculptural work which would function as a climbable surface which could divide the space. studio 400 decided uponplastic to develop the work due to its flexibility, strength, cost efficiency and ability to be reused or modified following its role in the 'white' installation.the woven surface was constructed through traditional weaving methods, becoming a malleable system of prefabricated hanging columns and infill panelsto fill the large gallery.

visitors rest on 'white'

the piece has been engineered so that both above and below the piece, installation viewers may actively enjoy the sculpture

guests recline in the exhibition space

hung throughout the installation space are the architectural research books attributed to each of the 20 team members of studio 400

the book slipcases have been laser-cut from clear acrylic panels

the 'white book installation' in progress
'students participated in a collaborative, two-day effort to construct the components for the piece. circular and straight weaving looms (assembled from re-used materials) allowed for the quick and precise weaving of the columns and panels. round steel rod was hand-bent into five foot diameter rings that provided a transitional structure between the gallery space and the woven vertical columns. the foresight of using of pre-fabricated elements allowed the piece to be custom-fitted to the gallery space within a three-day time period.' -studio 400

conceptual drawings of the piece

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی