یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

برج گل‌ها / ادوارد فرانسوا

پنجشنبه, ۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۱۷ ب.ظ

غالب برخوردهای درست و حسابی که در آمیختگی طبیعت و معماری می بینیم، چه در یانون‌دیزاین با هم دیده باشیم و چه نه، محصول حضور ریشه‌ای عناصر طبیعی در طرح معماری بودند که می‌شد اون‌ها رو در دو دسته، یا در دسته معماری‌های بومی و سنتی و یا در دسته معماری‌های سبز و متعلق به جنبش‌های سبز در معماری دسته بندی کرد.

اما این برج ساده که حدودا ۸ سال پیش ساخته شده برخوردی متفاوت با مقوله طبیعت داشته اما تونسته به تعاملی قابل تامل میون معماری و طبیعت دست پیدا کنه. منطق برخورد میون این دو عامل در این بنا، همون چیزیه که حتی در ساخت و ساز غیر فنی امروز ما در ایران هم قابل پیاده کردنه. یعنی حضور گلدانی طبیعت در معماری، اما چون تونسته به حجم بالایی طبیعت گلدانی رو به معماری اضافه کنه و البته انتخاب درستی در ترکیب گونه های گیاهی متناسب و جادهی آن‌ها در طرح معماری داشته که نتیجه یک معماری به واقع سبزه...

آیا نمی‌تونیم حالا که در شهرهای بزرگ‌مون به ساخت توده‌های سیمانی افتادیم، لااقل حضور طبیعت گلدانی رو جدی تر کنیم؟

Courtesy of Edouard François

Architects: Edouard François
Location: 
Project Area: 2,600 sqm
Project Year: 2004
Photographs: Courtesy of Edouard François

   


Courtesy of Edouard François

The Flower Tower was completed in 2004.


Courtesy of Edouard François

Christian de Portzamparc, architect in charge of the urban regeneration zone of Hauts Malesherbes, had given us a carte blanche.


Courtesy of Edouard François

The tower is the vertical continuation of an adjacent park. Its giant flower pots, hanging from the balconies, were inspired by Parisian window planters that can be in themselves botanical treasures. These façade elements were one of the first applications of Ductal (by Lafarge). The social housing is freed of all bearing walls. The inhabitants enjoy the rustling of bamboo and a light filtered by the foliage. The elevator is on the façade and, glazed on both sides, it allows light to penetrate into the common areas. On the ground floor, it opens to the outside, transforming the exterior into a hall.


Courtesy of Edouard François

The Flower Tower embodies the expression of desire for nature in the city.


Model

Tower Flower (13) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (12) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (11) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (10) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (9) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (8) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (7) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (6) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (5) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (4) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (3) Courtesy of Edouard FrançoisTower Flower (1) Courtesy of Edouard FrançoisModel Model

[ طرح انتخاب شده از : ArchDaily ]

نظرات (۲)

کاملاً موافقم،
خیلی ایده ی خوبی بود.
یه چیزی که با دیدن عکسا به نظرم رسید اینه که این طرح توی سبک زندگی اسلامی ام می تونه خیلی کاربرد داشته باشه...برای حفظ حریم بالکن خونه ها و یه جورایی مستتر کردن و جلوی دید رو گرفتن...همون نقشی که درختای بلند توی حیاط خونه ها در مقابل دید از خونه های روبرویی ایفا می کنن.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی