یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

ره‌گذر خاک / مصطفی روستا

شنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۰۶ ب.ظ

مجموعه تابلوهای نقاشی با عنوان «ره‌گذر خاک» اثر مصطفی اصل‌ روستا در جلسه دوم حلقه هنر به نمایش درآمد و پس از آن مورد تحلیل و بررسی کارشناسان حلقه هنر قرارگرفت که مشروح آن را می‌توانید در این‌جا بخوانید. نقاشی‌های این مجموعه آثار مربوط به پایان‌نامه کارشناسی نقاشی هنرمند می‌باشند که در سال ۱۳۸۸ و پیش از آن به تصویر درآمده‌اند. 

به شخصه آن زمان که در حال اجرای این کارها بود دل‌باخته یکی دو ترکیب از این مجموعه شده بودم که در حال حاضر در بین تصاویر زیر نیستند. خیال توامان با آرامش نهفته در این مجموعه آثار -به جز چند تلاش ناموفق برای بازنمود سنگ‌‌ها- بدون توجه به پیام و معنای نهفته در کارها در کنار سادگی آن‌ها برای لذت بردن از کارها کافی‌ست.

در ارائه این مجموعه در پی به نظم درآوردن فرم‌ها در قالب تلاش و جست‌جویی از مراحل گذر از خاک تا زندگی در قالبی خیالی بوده‌ام. به دنبال انتقال معنایی قدسی در قالب مدرن نیستم. نگاه اصلی در کارها بر ترکیب‌بندی و کمپوزیسیون بوده و توجه به بافت و texture ، دغدغه‌ای اساسی بود. شروع کارها با ایده گرفتن از سنگ و شکست‌های آن شروع شد و تا نگاه به معماری و به طور ویژه روستا و فضاهای روستایی بسط پیدا کرد که به نوعی با نوستالژی نقاش در ارتباط می‌باشد. حرکتی در متن خاک از طبیعت بی‌جان به زندگی انسانی. سعی شده تا مکان و زمان به عنوان دو مولفه اساسی شناخت از متن کارها حذف شود و پرده‌ها ساعتی خاص از روز یا مکانی مشخص را روایت نکنند.

ترکیب‌بندی‌ها به نوعی از نگارگری‌های ایرانی ایده گرفته‌اند. در ترکیب‌بندی‌ها پلان‌ها و پرده‌های نقاشی همه هم‌سطح و در عین حال مهم هستند و سلسله مراتب در پلان‌های نقاشی حذف شده است. کادرها نیز درگیر ترکیب‌بندی‌ها هستند. برخی جاها سطوح از کادر بیرون می‌زنند و با روایت تابلو‌ها درگیر می‌شوند. سطوح از دانه‌های رنگی مرموزانه‌ای پر شده است به طوری که مخاطب را به سمت آن می‌کشانند که جلوتر بیاید و تابلو را از نزدیک تجربه‌ کند. این ترکیب‌های تصادفی نقش-اتفاق‌های مورد نظر نقاش بوده است.

[ طرح انتخاب شده از : حلقه هنر ]

نظرات (۱)

سه چهار تا اثر اول (بر خلاف نظر خودشون درباره معنایی که می خواستند القا کنن) یه کیفیت اثیری ای داره. حس یه جور بهشت-روستا رو به آدم می ده.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی