به بهانه نمایش فستیوال خون در حلقه هنر این پست بازنشر میشود. میتوانید تحلیل فستیوال خون در جلسه چهارم حلقه هنر را نیز در اینجا بخوانید :
میدونین این دستمال کاغذیها، این کاغذها این همه کتابها و دفترها و .... همه و همه از چه فرآیندی و با چه هزینهای دست ما رسیده؟ می دونین ما در چه جنایتی سهیم هستیم؟ با نگاه به چنین پسزمینهای آیا به خودمون هر طور استفاده رو اجازه می دیم؟
یک طرح اینستالیشن خوب و پراحساس و از همه مهمتر دغدغهمندانه و خودجوش از بروبچههای خوب ورودی 90 رشته معماری دانشگاه هنر. یانوندیزاین به تمامه از به اشتراک گذاشتن تجربههای هنری و طراحی دوستان رشتههای هنری، حتی تجربههای دانشجویی و دانشگاهیتون استقبال میکنه.
فستیول خون یک کار اینستالیشن دانشجوییست که در لابی دانشکده معماری دانشگاه هنر توسط تیمی از دانشجویان معماری ورودی 90 دانشگاه و به صورت کاملا خودجوش با رویکردی انتقادی به رویه تخریب محیط زیست و با متریالهایی بازیافتی ساخته شده است. طراح با نگاه به جنایتی (تعبیر از خود طراح) که هر روز هزاران بار بر روی کره زمین اتفاق میافتد و بیانی صریح از این جنایت در قالب بازنمود درختانی سربریده و خونآلود در بستر فرششدهای از کاغذ، ضمن القای پیام طبیعت دوستانهی خود با ترکیببندی صحنهای با کنتراست بالا، مخاطب را ناچار به مکثی هرچند اندک مینماید و به این ترتیب فیستیوال خون برگزار میشود.
علیرضا زند طراح و سرگروه تیم اجرایی پروژه میگوید:
تنها دو روز و فقط تویه دانشکده ی معماری بود که ما شیتهای بلااستفادهی بچهها رو جمع کردیم, خدا میدونه که چند صد فستیوال خون رویه این کرهی زخمی اون هم به خاطر چرخوندن چرخهای بشر جنایتکار اتفاق میافته؟ خوشبختانه با صحبتهای مسئولان دانشگاه قرار بر این شد که یه شرکت دستمال کاغذیسازی این کاغذا رو از ما بخره.
تیم اجرایی پروژه برای تامین کاغذ مورد نیاز تمام اطراف دانشکده را زیر و رو میکنند تا کاغذهای مصرفی دورریز بچههای معماری را به عنوان کاغذ مورد نیاز استفاده کنند. با این کار ارتباط اثر با مجموعهی دانشگاه نیز بیشتر شد و فستیوال خون از دل مصرف بی حساب و کتاب خود دانشجویانی که مخاطب اثر هستند شکل گرفت. الوارهای چوبی به کار رفته در فضا نیز با هماهنگیها و پیگیریهای مکرر از تکه تکه کردن اصله درختی که در یک سانحهی طبیعی در فضای سبز دانشکده از تنه شکسته بود تهیه شد. به این ترتیب به صورت کاملا سبز و با احترام کامل به طبیعت، طرح به صورت آرام آرام و در برخورد مستقیم با سایر دانشجویان دانشگاه تکمیل شد، طوری که امکان درگیری مخاطب با سیر شکل گیری و برگزاری این فستیوال فراهم گردد. همچنین با طراحی پوستری از عموم دانشجویان دعوت به عمل آمده بود تا به تماشای این فستیوال بیایند.