یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

کتاب‌خانه سیار A47 / استودیو پروداکتورا

يكشنبه, ۲ تیر ۱۳۹۲، ۰۶:۲۳ ب.ظ

یکی از برنامه‌های خوب تلویزیون ایران اسلامی، برنامه‌ای‌ست که پیرامون کتاب‌خانه‌ای سیار در شهرهای کوچک و روستاهای ایران شکل می‌گیرد. در حاشیه این برنامه و به بهانه این پست یک گفت‌گوی فرهنگی و یک صحبت طراحانه جا دارد. 

این طور حرکت‌های فرهنگی و فرهنگ‌ساز مختص شهرهای کوچک یا روستاها نیست. معمولا پیچیدگی‌ شهرهای بزرگ برای خیلی‌ها این گمان را ایجاد می‌کند که مثلا نیازهای فرهنگی این شهرها از روستاهای دورافتاده کم‌تر است. به اصطلاح خیلی‌ها فکر می‌کنند مردمان شهرها متمدن‌تر و فرهنگی‌ترند. در حالی که شهرها تنها کالبدهایی بادکرده هستند که عموما نیازهایی به مراتب عمیق تر در زمینه فرهنگ و فرهنگ‌سازی دارند. چنین کارهای فرهنگی در زمینه فرهنگ‌ کتاب‌خوانی امروز برای شهرهای بزرگ‌ ما و به خصوص تهران به مراتب بیشتر وجود دارد. و در این میان جای فعالان فرهنگی خصوصی و موسسات غیرانتفاعی به شدت خالی ست. چرا مدام از صدا و سیما یا شهرداری‌ها یا نهادهای کتاب‌خوانی دولتی انتظار داشته باشیم؟

کتاب‌خانه سیار A47  طرحی از استودیو پروداکتورا، حرکتی از بنیادی غیرانتفاعی در مکزیک است که به صورت سیار خدمات کتاب‌خوانی ارائه می‌دهد. طراحی یک کابین متفاوت و متناسب با کاربری خاصی که در پیش است و تدبیر برای کیفیت‌های ویژه‌ی استفاده که می‌توانید در تصاویر پایانی پست ببینید برای مجموعه حرکت فرهنگی هویتی خاص و به شدت تبلیغاتی ساخته است. در آن برنامه خوب تلویزیونی با یک اتوبوس رنگ‌شده نامتناسب روبه‌رو بودیم در حالی که مخصوصا وقتی دست رسانه و دوربین‌های تلویزیونی در کار است طراحی اهمیت دو چندان پیدا می‌کند. این جور وقت‌ها می‌صرفد تهیه‌کتندگان تلویزیونی هزینه‌ای برای طراحی ویژه و مختص و هویت‌ساز و متناسب کنار بگذارند.


 
 
 


 
 

 




 



 

 



[ طرح انتخاب شده از : Designboom ]

نظرات (۳)

@رحمانی
من همون طور که توی متن هم نوشتم فکر می‌کنم این طور کارها حتی بیش‌تر از روستاها در شهرهای بزرگ لازمه. شهرهایی که به ظاهر همه طور امکانات دارند اما در حال پرورش فقیرترین فرهنگ‌ها هستن....

به نظرمن خلی جالب بود

میشه ازاین طرح برای بالابردن فرهنگ روستایی هاوعشایروکسانی که ازامکانات شهری دورن استفاده کرد

من شرایط مالیم روبراه بشه حتمااین طرحواجرایی میکنم

فقط اجراکردن این طرح هاکمک همگانی رومیطلبه

لطفاکسانی که بامن موافقن نظرشونوبذارن

یاایمیل بزنن ممنون

به نظرم این طور کارهای بیش از این که کاربردی باشه نمادین هست.
به شخصه، احساس میکنم فضای خوبی برای مطالعه نباشه این طراحی. حتی به نظرم متروهای خودمون جای بهتری برای مطالعه باشه تا این ماشین.:)
 اما ریشه و بنیاد این حرکت رو می پسندم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی