یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

غرفه ایران در اکسپوی میلان / مجید ادب

جمعه, ۲۱ تیر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۲ ب.ظ

طرح مسابقه معماری «غرفه ایران در اکسپوی ۲۰۱۵ شهر میلان» با موضوع غذا و چالش‌های جهانی آن از مجید ادب، پس از ارایه در هفتمین جلسه حلقه هنر، با حضور طراح معمار و کارشناسان حلقه هنر تحلیل و بررسی شد.

در جلسه بحث‌های خوبی در مورد مسابقات معماری، ایده‌پردازی چنین طرح‌هایی که دوست دارند ایرانی باشند!، جای‌گاه معماری داخلی و .... شد و انتقادات محترمانه و البته تندی هم ردوبدل شد. توصیه می‌کنم متن جلسه تحلیل این اثر را در وب‌سایت رسمی حلقه هنر پیگیری کنید. 

طراحی فضایی ایرانی کانسپت اصلی طرح بوده است که با به‌کارگیری فرم چهارطاقی به عنوان سازه‌ای کهن و ریشه‌دار در سنت معماری ایرانی صورت می‌پذیرد. هم‌چنین طرح از ظروف و کاسه‌های قدیمی ایرانی نیز برای فضاسازی مرتبط با موضوع نمایش‌گاه استفاده کرده است. رواقی که دورتادور چهارطاقی شکل گرفته است ملهم از کالبد بازارها و کاروان‌سراهای ایرانی، محل عرضه غذاهای ایرانی خواهد بود که در غرفه‌های گوناگون با طراحی‌های متناسب به سرو انواع شربت‌ها و شیرینی‌ها و غذاهای ایرانی می‌پردازند. 

مجموعه غرفه با الهام از کوشک‌های ایرانی بر روی حوض آبی بزرگ قرار می‌گیرد که انعکاس سطوح باز و بسته‌ی غرفه بر سطح آب جلوه‌ای خاص به مجموعه می‌دهد. در میانه مجموعه نیز شبکه‌ای آویز از ظروف شکسته ایرانی فضای میان چهارطاقی را شکل داده است.

[منبع]

نظرات (۳)

غرفه اکسپو بیشتر از وجه فرمال، نیازمند طراحی رویدادهایی در درون است تا بتواند برای بازدیدکننده جذاب و زمانبر باشد. مثل غرفه آلمان در شانگهای یا اسپانیا و امریکا در همان اکسپو. البته اسپانیا هر دو وجه رو به حد اعلا داشت. اما در غرفه ایتالیا تقریبا از بیرون هیچ چیز خاصی پیدا نبود.
طرح بسیار زیباست و دقیقا در ژانری قرار داره که من به اون بسیار علاقه مندم. به طراح مجموعه و به شما تبریک میگم
اما بسیار جای تعجب داره که باوجود این همه پتانسیل و ذوق معماری، هرساله در نمایشگاه اکسپو غرفه ای شبیه یک مسجد بنا میشه
خیلی مایلم بدونم حضور در نمایشگاه از مسئولیتهای کدام ارگان هست و نمیشه در این رابطه مسئولین رو مجاب کرد تا ازاین تفکرات استقبال کنند؟
ممنون

یانون‌دیزاین:
بد نیست به حلقه تحلیل و نقد این اثر هم سرکی بکشید و محک برخی دیگر از دوستان رو بر این طرح هم مرور کنین
ba tashakor az zahamate shoma.... va masolin ke belakhare arzeshe  namayeshgahe ekspo ro fahmidan va yek tarhe  dorost darmon ro barash entekhab kardan
یانون‌دیزاین:
سلام
طرح جناب ادب طرحی برای شرکت در مسابقه یک ورک‌شاپ بوده و طرح اجرایی اکسپو نیست.
ممنون از توجه و نظر شما

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی