یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

نیروگاه خورشیدی آیونپا / NRG

دوشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۲۳ ب.ظ

نیروگاه خورشیدی آیونپا یا به عبارتی بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی جهان، به مالکیت NRG و چند شرکت خصوصی دیگر مثلا گوگل! چند روزی‌ست که در کالیفرنیا به مرحله بهره‌برداری رسیده است. نیروگاهی که ۳۹۲ مگاوات برق خورشیدی معادل نیاز بیش‌از ۱۴۰ هزار خانه در کالیفرنیا را برآورده می‌کند و در سال حدود ۴۰۰ هزار تن مکعب کربن دی‌اکسید را از هوای شهر خارج می‌کند..... چنین سرمایه‌ی عظیمی تماما به دلیل تابش آفتاب به دست آمده است. انرژی پاک خورشیدی... این نیروگاه را در جای یک دریاچه‌ی خشک شده -شاید شبیه دریاچه نمک قم خودمان/ یا مثلا دشت کویر‌مان- بنا کرده اند. آینه‌های روباتیک گردنده با نور خورشید نور را به مرکز دایره‌های بزرگی می‌تابانند که برجی جمع‌کننده در آن مرکز با تبخیر آب و فرستادن بخار آن به مولد الکتریکی، برق تولید می‌کند.

ما در کشوری زندگی می‌کنیم که نقاط درخشانی از آن تنها چند روز ناقابل آفتاب ندارند. ما در کشوری هستیم که ظرفیت فوق‌العاده و دوچندانی برای این طور بهره‌برداری ها داریم. ما در کشوری هستیم که اگر نگویم به راحتی اما به هر تقدیر به فن‌آوری‌های بسیار بالایی نیز مجهز هستیم. اتفاقا با تمام چالش‌هایش ساخت نیروگاه خورشیدی نباید سخت‌تر از اتمی و .... باشد. نمی‌دانم چرا کسی در ایران عزم جدی برای این کار ندارد؟

world's largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

world’s largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

world’s largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

world’s largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

world’s largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

world’s largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

world’s largest solar thermal power project at ivanpah achieves commercial operation

[+]

نظرات (۲)

علت اینکه در یک شعاع خطی بعضی از این آیینه ها مایل هستند وبعضی هم خوابیده چی می تونه باشه ؟

چرا قرار گیری آیینه ها در کنار هم نا منظمه ؟

یانون‌دیزاین:
ممکنه به دلایل مشخص فنی نظیر پیشگیری از overload یا .... باشه 
به هر تقدیر کنترل این آینه‌ها بوسیله ربات‌ها و با برنامه‌ریزی رایانه‌ای مشخصه و می‌تونه دلایل عقلایی خاصی داشته باشه این مساله

و حتی ممکنه تصاویر فوق در زمان قبل از راه‌اندازی یا در حال تستی چیزی گرفته شده باشه.
  • فرزین خاکی
  • نکته‏ی جالب اینه که الان به عقیده‏ی خیلی‏ها این نوع استفاده از انرژی خورشیدی خیلی هم پاک نیست، چرا که تولید همون سلول‏ها و فرایندی که قراره از این طریق انرژی دریافت بشه، خودش آلوده‏گی‏های زیادی رو به هم‏راه داره. حتی دکتر فیاض هم تو درس تنظیم شرایط محیطی این حرف رو مطرح کردن و با تردید قبول می‏کردن که این نوع انرژی پاک باشه.
    یانون‌دیزاین:
    این جا سلولی در کار نیست آقا فرزین.  در سلول‌های فتوولتاییک همین طوره که شما میفرمایید. اما در این نوع نیروگاه‌های خورشیدی واحدهایی که می‌بینید آینه هستند که تنها نور رو به سمت مرکز بازتاب می‌دن. 
    در واقع یک تقریب هوش‌مندانه ست که جای یک شلجمی بزرگ رو بازی می‌کنه و حجم زیادی از نور خورشید رو در یک مرکز جمع می‌کنه. بعد هم در اون مرکز با تبخیر آب و استفاده از نیروی بخار آب برق تولید می‌شه. 

    اما یک واقعیت هست و آن هم این که حتی چنین استفاده‌ای هم به طبیعت ضربه می‌زنه. مثلا پرنده‌های بومی رو فراری می‌ده چرا که پرنده ها در هوای بالای این سیستم عظیم در گرمای آینه ها بال‌هاشون می‌سوزه و.... 
    خلاصه انرژی مطلقا پاک انگار وجود نداره، ماهیت انرژی یک طوری تمتع از زمینه به هر صورت

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی