یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

تبلیغات
آخرین نظرات

خانه cyd

چهارشنبه, ۱۷ آبان ۱۳۹۱، ۰۹:۴۰ ب.ظ

از سایه بان پره پره این منزل مسکونی، از تفاوت متریال‌ش با کالبد خانه و از این که به خوبی تونسته حدفاصلی میان سبزی بستر و بی ‌روحی کالبد ساختمون باشه و هارمونی بنا رو یه جورایی با بسترش تکمیل کرده، مجموع این‌ها رو ترکیبی دیدنی و مناسب یانون‌دیزاین دیدم.

 
entry boardwalk
image © juan solano

the cyd house project is a 470 m2 summer home in the los cóndores country club of chaclacayo, north of lima. developed by peruvian architecture studios diacrítica and v-oid, the site measures approximately 2500 m², presenting an irregular geometry and steep inclines, the most dramatic of which is a land depression rife with obsolete cisterns. 

by appropriately reintegrating the unoccupied area of the lot, the house is pushed up against the adjacent hill's steepest front in order consolidate the spaces before and below its line of vision. using a very strong symmetry, its exterior facade consists of two V-shaped wings that adjust to the terrain perimeter, maximizing the flat garden area in the front.


entry patio
image © juan solano

a lengthwise, partly-covered gallery runs along the house, integrating all its social areas, namely, the vestibule, followed by the living and dining rooms, the kitchen and the terrace. the second story holds the private areas: on the left wing are the children’s quarters; on the right is a family porch and, at the center – capping the volume with the greatest hierarchical importance– lies the master bedroom, with a privileged view of the valley.



facade detail
image © juan solano

every joint was designed to be invisible to best generate a seeming balance amongst pieces set or juxtaposed against each other. the wooden columns rest on an empty corten steel frame whilst the terrace's columns, floors, and beams are all made of brazilian teak of different densities, such that the natural knots, skeins and streaks of the wood attain a maximized expressive power. the different shades of wood used by the columns in the gallery also plays with a gradient of shading through angling and distance to work as a sundial. deep-veined wooden planks were used to form the concrete walls that frame the standout olive tree at the entrance. 



wood deck shade
image © juan solano



image © juan solano



wood deck and columns
image © juan solano



interior / exterior social space
image © juan solano



living room
image © juan solano



house landscape
image © juan solano



swiming pool and wood deck
image © juan solano

the pool receives an identical treatment on its concrete side walls, and its floor and back are specifically treated like a swatch of blue mosaics. the potted bougainvillea on the the second floor will thrive and lend a lush, colorful levity to the space below them once they are grown. 


local stone wall
image © juan solano



wood deck and columns at dusk
image © juan solano

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی