یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

اتاقی تصویرشده با کلمات / توماس برومی

پنجشنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۰۳ ق.ظ

بشر امروز کم‌تر برای نام‌ها و اسامی شانیتی قائل است. فلسفه‌بافی‌های متعدد زبانی مغرب زمین در یکی دو قرن اخیر، به آن‌جا رسیده است که با قراردادی فرض کردن ماهیت زبان و نفی هرگونه حقیقت در پس هیچ چیز و خصوصا ارکان زبان، هر نوع انگاره حق‌گرایانه را ناشی از تخیلات و تمایلات غریزی و ناشی از احساس فقر و نیاز بشر توصیف کنند. اما اندیشه‌های سنت‌گرایانه جور دیگری به عالم نگاه می‌کنند. سنت‌گرایان فلسفی معتقدند ذات همه اشیا در نام آن‌ها متبلور است و نام‌گذاری نخستین قراردادی نبوده است. اگرچه آن‌ها بین زبان‌های اختراع‌شده توسط انسان و زبان نخستین که به الهام منبعی عالی به انسان تعلیم شده است فرق می‌گذارند و ارتباط میان حقیقت اشیا و نام‌هایشان را در گستره زبان نخستین تعریف می‌کنند، اما به واسطه‌ی داد و ستد فرهنگی تمدن‌ها در طول اعصار و قرون همیشه ریشه‌هایی از زبان نخستین را نیز حتی می‌توان در زبان سطح پایینی مانند لاتین امروز نیز جست‌جو کرد.

توماس برومی در تصویرسازی‌های جالب خود -خواسته یا ناخواسته- بازنمودی متفاوت از این مفهوم چالش‌برانگیز را ارائه داده است. او از نام اشیای یک اتاق به زبان لاتین -که البته به اعتقاد سنت‌گرایان بهره اندکی از حقیقت زبان دارد- برای بازنمود حجم هر شی در تصویرسازی‌های خود استفاده کرده است.

کارهای توماس برومی را به عنوان مقدمه‌ای برای فهم تصویرسازی‌های علی حاجی‌اکبری ببینید. حاجی‌اکبری در برخی تصویرسازی‌های خود به بیانی جدید از ماهیت طبیعت و اشیا دست پیدا کرده است که در پستی مجزا در یانون‌دیزاین به آن می‌پردازیم.

[ طرح انتخاب شده از : Fubiz ]

نظرات (۲)

این نکته که غرب دنبال چگونگی ایه و نه چرایی و ریشه ها است نکته ی قابل تاملیه
بابت راهنمایی ممنون :)
سلام
دو تا سوال
اول این که شما گفتین بشر امروز زبان و کلمات رو فاقد معنی و ... میدونه و شاننی براشون قائل نیست. از طرفی ما در همین دوران اخیر و قرن بیستم ساختارگرایان و ... رو میبینیم که زبان رو مورد مطالعه قرار میدن و معتقدن اصولا زبان تاثیر بلاواسطه ای در تفکر و ... یک قوم داره.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C

دومین سوالم هم در مورد سنت گرایان بود که و این که نظرراتشون چی هست و چرا زبان لاتین رو این طور میبینن اگر منبعی معرفی کنین ممنون میشم کلا چیزی نمیدونم در این مورد
یانون‌دیزاین:
در مورد اول سوال‌تون: 
غرب در سال‌های اخیر در مورد زبان خیلی پژوهش کرده و من هم اتفاقا اشاره کردم. و اتفاقا به تاثیرات اون هم پرداخته اما نظرگاه غرب در پی تعریف یک «اصل» و یا ریشه برای زبان نیست چرا که اصلا قائل به اصول و پشت پرده ها نیست. نظرگاه غرب بیشتر ناظر بر عمل‌کرد زبانه و این که از ماهیت زبان برخی اصول فلسفی رو استخراج کرده و بر جهان‌بینی هم تعمیم داده....

اما در مورد سنت گرایان
بد نیست برای آشنایی بیشتر به دو مقاله «کلمه و نماد» و «علم‌الحروف» از رنه گنون مراجعه کنین

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی