یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

گونه‌های مهاجم / دولین مارش

سه شنبه, ۴ تیر ۱۳۹۲، ۰۸:۴۷ ب.ظ

در کنار برخی اتوبان‌های تهران هم چنین درختانی را می‌توانید ببینید. درختانی که به صورت ناجور در میان و گاهی روی توده‌های سیمانی و فلزی ساختمان‌هایمان قد علم کرده‌اند و کمی دقت کافی‌ست تا متوجه بشویم که درخت نیستند و یک دکل مخابراتی تزئین شده هستند! این تصاویر را دولین مارش در افریقای جنوبی گرفته است. تمدن اخیر میراث ما را می‌گیرد و به جای آن دست‌آوردهای خودش را جای‌گزین می‌کند. اقوامی که هنوز ریشه در میراث خودشان دارند در چنین شرایطی مجبورند به هر صورت که شده میراث‌شان را بازنمایی کنند. حتی با تزئین مزورانه‌ی یک ستون فلزی به شکل درختی شکوه‌مند.... 

غافل از این که این یک فریب است. و یک تهاجم به حریم میراث ما. تهاجمی که کمی بعد حساسیت ما میان آهن و سیمان مرده و درختی زنده را کم‌سو می‌کند.

[ طرح انتخاب شده از : iGNANT ]

نظرات (۴)

نکته ای که توی متن بود به نطرم خیلی جای تامل داره! عوض شدن سلیقه ها عوض شدن جای درخت و دکل تزیین شده ....
 "تهاجمی که کمی بعد حساسیت ما میان آهن و سیمان مرده و درختی زنده را کم‌سو می‌کند."

درسته  میشه تاثیر اصل دکل فلزی رو با کمی نمک تقلیل داد اما همین کار رو میشه هزار جور دیگه هم انجام داد مثلا نمیشه به عنصری غیر درخت تبدیلش کرد؟
  • صائب کفایتی
  • من موافقم که نباید به راحتی اجازه بدیم که توسعه طلبی و غول صنعت اینقدر وارد بشه ولی این کار رو هم در جهت بهتر کردن دید بصری مفید میدونم

    من فکر نمی‏کنم بشه خیلی از این مظاهر رو مثل دکل‏های مخابراتی یا دکل‏های برق روحذف کرد(حداقل از جامعه‏ی شهری امروز). پس دو راه‏کار داریم. یکی این‏که بگیم بدل رو نباید جای‏گزین اصل کرد و اونها رو به حال خودشون بذاریم. یک راه دیگه اینه که کمی وجهه ملیح‏تری به اون‏ها بدیم. من به عنوان  یک طراح شاید نتونم ریشه‏ی این مظاهر رو بخشکونم ولی می‏تونم گامی در جهت کم رنگ تر شدن اون بردارم و شاید چنین کارهایی نوعی اعتراض تأثیرگذار هم باشه..

    حالا که با این تمدن داریم زندگی می‏کنیم و نمی‏تونیم خیلی از مظاهرش رو حذف کنیم، شما چنین کاهایی رو مثبت میبینید یا منفی؟ 
    یانون‌دیزاین:
    خب من با فرض اولیه که مطرح می کنین خیلی موافق نیستم
    مثل اون بنده خدا می مونیم که اسم بچه ش رو گذاشته رستم و حالا می ترسه صداش کنه :))
    من فکر می کنم برخی از این مشکلات که امروز به واسطه توسعه فناوری سراغمون اومده ناشی از نیاز نیست. ناشی از توسعه طلبی و طمعه.
    من چنین کارهایی رو مثبت نمی بینم
    به همون دلیل که در پست گفتم. این جور کارها ما رو به یک بدل در مقابل اصل راضی می کنه
     و خب بدل یعنی ناراست...

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی