یانون دیزاین ... yanondesign

نگاهی روزانه به طراحی و هنر
نشریه‌ی ‌الکترونیکی روزانه؛ جسـتاری در هـنر و طـراحی
مشترک روزنامه یانون‌دیزاین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
تبلیغات

دوباره یانون‌دیزاین

قریب به نه ماه از آخرین پست انتشاری یانون‌دیزاین می‌گذرد! و دقیق‌تر قریب به یک سال از کم فعالیت‌ شدن و خسته‌ شدن یانون‌دیزاین!

یانون‌دیزاین تا پیش از این یک سال، با جامعه بزرگ و علاقه‌مندی از حوزه طراحی ، معماری و هنر آمیخته شده بود. خیلی‌ها در سال‌های ۸۶ که فقط به فرستادن ایمیل‌های گاه‌به‌گاه دیزاین به صندوق ایمیلی معدودی از دوستان ورودی ۸۵ دانش‌گاه هنرم مشغول بودم تا همین آغاز سال ۹۶ ، کم کم روزانه با ایمیل روزنامه یانون‌دیزاین، سیر اینترنتی خودشان در جهان هنر و طراحی را شروع می‌کردند. خیلی‌ها ابراز لطف فراوانی را در این سال‌ها به تیم فعال یانون‌دیزاین ابراز کرده‌اند و همین خیلی‌ها و بسیاری که منتقدانه و تیزبین همیشه ما را مدنظر داشتند، عمده انرژی و انگیزه پیش‌برد حرکت یانون‌دیزاین بودند. 

واقعیت آن است که مسائلی شخصی برای یک‌سالی این حرکت را متوقف کرد... اما عمده انگیزه‌ای که این سال‌ها پشت یانون‌دیزاین بود و اتفاقات خوبی که پیرامون آن در سال‌های گذشته افتاده بود مانع آن می‌شد که به کل یانون‌دیزاین را فراموش کنیم....

ما به امید خدا از امروز یعنی ابتدای اردی‌بهشت ۹۷ دوباره با انگیزه شروع خواهیم کرد. با هم از جهان هنر و طراحی خواهیم دید.... روزانه و پابه‌پای تحولاتی که در پیرامون‌ ماست.

تصویرسازی‌هایی نذر شب هشتم / هیئت هنر

پنجشنبه, ۱۹ دی ۱۳۹۲، ۰۵:۳۶ ب.ظ

یکی از رسم‌های نیک هیئت هنر در نه سال گذشته، توجه به تصویرسازی و تجسم هنری حماسه عاشورا در قالب کارگروهی ویژه با نام کارگروه تصویرسازی هیئت هنر است. نذر شب هشتم، نام کارگاه و مسابقه‌ی تصویرسازی‌ بود که به همت کارگروه تصویرسازی هیئت هنر و خانه طراحان انقلاب اسلامی، در ایام محرم امسال برگزار شد. در این کارگاه که به نظارت و مدیریت دکتر پروانه دلفانی برگزار شد، هنرمندان در طول سه روز با تجربه‌ها و نگاه‌های متفاوت هر کدام از سویی به حماسه عاشورا نزدیک شدند و دست آخر آثاری که توانستند به موعد زمانی مشخص برسند در مسابقه نیز شرکت کردند و به پنج اثر برگزیده جایزه‌ی کمک هزینه‌ی سفر کربلا اهدا شد...

در آثار تصویرسازی عاشورایی دو روی‌کرد بازنمودی و تمثیلی روی‌کردهای پرکاربردتر هستند و روی‌کرد فرانمودی نیز به ندرت مشاهده می‌شود. در بین آثار ارائه شده در کارگاه نذر شب هشتم نیز بیش‌تر شاهد دو روی‌کرد اول بودیم. به نظر می‌رسد با توجه به آن که واقعه عاشورا مرز زمان و مکان را درنوردیده است و بیش‌ از آن‌که یک واقعه‌ی عینی باشد یک فرهنگ و یک اسطوره‌ واقعی‌ست روی‌کردهای بازنمودی باید مواظبت بیش‌تری در برخورد با آن کنند. شاید گاهی با یک تصویرسازی عینی ذوقی، تصویر روحانی این واقعه بزرگ و بزرگان آن را در ذهن مخاطب مخدوش کنیم.

آثار زیر از هنرمندان مختلف است.

نظرات (۴)

  • علی حاجی‌اکبری
  •  برخی ﻣﻰخواستند نور خدا را با دهانﻫﺎیشان خاموش کنند. اما خدا با ریختن خون خودش و خونﻫﺎی خونش نگذاشت.

     خون خدا حدود هفتاد و سه عید قربان گرفت؛ و حدود هفتاد و سه انفاق انجام داد، تا به نیکی برسد. او بهتر از هر کسی ﻣﻰدانست هرگز یه نیکی ﻧﻤﻰرسد، تا از آن چه دوست دارد انفاق کند؛ یکی از کسانی که حضرت خون خدا (ع) بسیار دوست ﻣﻰداشت، پیامبر(ع) بود. بیرون رفتن از میدان عشق خوبﺮویان کار دشواری است؛ قربانی کردن معشوق بسیار دشوارتر؛ به خصوص اگر آن معشوقِ خوبﺭو حضرت علی ﺑﺰرگﺗﺮ (ع) باشد؛ و عاشق، حضرت خون خدا (ع). چگونه ﻣﻰتوان؟ برای خاموش نشدن نور خدا، باید حتی خونِ خون خدا را هدیه داد. بله؛ تنها برای او، برای عشق بزرگﺗﺮ.

    این گونه بود که ﻫﻢچنان نور از آسمان به زمین جریان یافت؛ و تاامروز جریان دارد.

    اگر امروز ﻣﻰتوانیم شاد باشیم به خاطر جشنی است که حضرت در دشت کربلا برپا کردند.:( مگر جشن بدون قربانی هم ﻣﻰشود؟:( چه قربانیﻫﺎیی!:( تنها یکی از آنﻫﺎ پیامبر(ع) است!:( چه کسی ﻣﻰتواند خورشیدرویان را قربانی کند تا جشن برپا شود؟ چه کسی جز دیوان و ددان؟ بله؛ حتی دیوهای اندوﻩگین هم در جشن بودند؛ اما از شادی جشن، نصیبشان تنها غم بیشﺗﺮ بود؛ این بود که به شراب انگوری پناه ﻣﻰبردند. هر کس به اندازهﻯ قامتش بهره ﻣﻰبرد دیگر.

  • یه حلقه هنری...
  • سلام و تشکر از همه دست اندر کاران.
    در مورد این رویکرد ها در تصویر سازی که در کامنت اول پاسخ دادید ، منبعی یا کتابی هست که بتواند کمک کند؟
    به طور ویژه در معماری هم میتوان چنین رویکرد هایی را داشت ؟(به فرض مثال در ایده پردازی فرم گرایانه)
    یانون‌دیزاین:
    عموم کتاب های تاریخ هنر یا فلسفه هنر یا چیستی هنر که در سده اخیر نوشته شده اند پیرامون همین مفاهیم هستند. به طور مشخص و برای شروع چیستی هنر اسوالد هنفلینگ پیش‌نهاد می‌شه. 
    من هرچی فکر می کنم متوجه منظور تصاویر4 ، 5 و 6 نمی شم . واقعا می شه گره ی این ابهام رو در ذهن من باز کنید ؟ هنر و هنرمند باارزشه و ارزش این کار با موضوعی که داره دو چندان می شه ولی بعضی از تصویر سازی ها حیرت انگیزند . و این سوال در ذهنم شکل گرفته که چرا به این شکل ؟؟؟؟
    اینا تصویر سازی های برگزیدس ؟
    یانون‌دیزاین:
    این ها که تصویرسازی هایی هستند که به مرحله داوری رسیدن و تنها پنج تصویر از این‌ها برگزیده هستند. 
    اما در مورد اون سه تصویری که ابهام داشتین اون‌ها تصویرسازی‌های ویژه علی حاجی‌اکبری هستند که در نمایی تمثیلی قربان حصرت علی بزرگتر(ع)  رو تصویر کردند. 
    امید دارم که خود هنرمند این جا توضیحاتی هم کامنت کنه که استفاده ببریم. 
  • صادق لطفی زاده
  • آقا این "فرانمودی" گه گفتین یعنی چه؟!
    یانون‌دیزاین:
    به طور ساده و با دوری از اصطلاحات این عرصه اگر بخوام بگم:
    بازنمودی که مشخصه یعنی روی‌کردهایی که در پی ارائه شبیهی از واقعیت هستند.
    تمثیلی هم که از اسم‌ش پیداست روی‌کردهایی که با ایجاد مثال و نماد و نشانه‌ و بدون پرداخت عینی در پی ارائه پیام هستند.
    فرانمود (expression) عبارته از روی‌کردی که برای ارائه پیام نه به دنبال شبیه‌ها و نه در پی تمثیل‌هاست بلکه با ارائه احساسات و اون چیزی که بیان هنرمندانه نام می‌دیمش به سراغ موضوع میاد.
    مثلا به طور مشخص کارهایی که بازتصویر کارکترهای واقعه و خود واقعه رو مورد نظر دارند بازنمودی، کارهایی که تمثیل‌های فرمی‌ و حتی داستانی رو مورد نظر دارن (مانند بخشی از همین کار اول و یا کارهای حاجی ‌اکبری) تمثیلی هستند
    اما اثری فرانمودی ممکنه از صورت محو شده‌ و فرم‌های لرزان یک اتفاق -به طوری که ممکنه حتی از عینیت اتفاق کاسته بشه- تا بازی صرف با رنگ‌ها و ..... شکل بگیره

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی